julbak

I dag har vi bakat litte pepparkaker och gluten fria lussekatter. Dennis mamma har ju gluten så man får ju va litte snäll mot henne o hjälpa henne att baka. Har ju blivit så att varje år så e vi här o firar jul. Både hans familj och min. Mycke trevligare att fira all tillsammans än att åka runt.
På söndag blir det vanliga katter. Här e receptet



267190-27


LUSSEBULLAR &nbspCA 15-20 STYCKEN

INGREDIENSER

50 g margarin ( gärna flytande ), 3 dl mjölk, 50 g jäst, 1 ägg, 1 dl Kesella 1/2 tsk salt, 1 tsk mald kardemumma, ca 12 dl fin mjölmix (Semper eller Finax) 1 dl socker,2 krm hjortronsalt, i pkt saffran ( 1/2 g )
TILLAGNING   
Använd gärna hushållsmaskin. Smält margarinet i en kastrull, blanda fettet med mjölken, låt det bli 37 grader. Stöt ett paket saffran med en sockerbit i en mortel. Blanda det med degspadet. Smula sönder jästen i en degbunke. Rör ut jästen med degspadet, ägg, Kesella, socker, salt, kardemumma och mixen blandad med hjortronssaltet. Arbeta ihop till en deg. Låt jäsa i 30 min. Ta upp degen på bakbordet och
arbeta den smidig. Baka ut degen till lussekattor. Tryck ner russin som garnering.
Låt jäsa igen 30-40 min. Pensla med ägg och grädde.
Grädda mitt i ugnen i 225 grader i ca 10 min.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0